Serni Ribera i Fred Berend fan taules, per tant l’andorrà manté el lideratge

L’enfrontament entre el primer i el segon classificat del torneig ha marcat la ronda matinal, essent la partida més interessant de totes les que s’han jugat.

El jugador andorrà ha plantejat una sòlida variant de la Defensa Francesa per oposar l’avançament e4 del seu rival. Després de l’obertura en Fred Berend disposava d’un lleuger avantatge, però el cert és que el Serni l’ha sabut neutralitzar per acabar prenent la iniciativa. Ha hagut moments en que semblava que podria lluitar per la victòria però ha triat una variant on conservava un peó d’avantatge que en el final s’ha mostrat insuficient per inclinar la balança en el seu favor, signant-se finalment les taules.

20240626 Round 05

Ariadna de la Riva i Andrea Henderson

20240626 Round 05

Luitjen A. Apol (FAI) vs Nicola D'amico (SMR)

Amb aquest resultat Serni Ribera es manté al capdavant de la classificació amb 4½ punts i per la tarda, a les 16:00 hores, s’enfrontarà al gran mestre Igor Efimov (MNC) que està amb la mateixa puntuació que Fred Berend, és a dir 4 punts.

Efimov ha superat amb claredat Renato Frick (LIE) amb les peces blanques gràcies a una combinació que li ha permès aprofitar la posició exposada del rei rival en el centre teixint una xarxa de mat decisiva.

Amb 3½ el jugador feroès Luitjen A. Apol s’ha recuperat de la derrota d’ahir amb una victòria clara davant el jugador de San Marino Nicola D’amico que fins el moment no ha pogut puntuar.

En els altres enfrontaments d’aquesta cinquena ronda el mestre FIDE Konstantinos Michaelides ha guanyat el CM Colin Pace de Malta, mentre que la partida entre Paul A. Carpenter (JCI) i Arita Strade (GCI) semblava que es decantaria per la jugadora de Guernsey que portava les peces negres i tenia avantatge, però no ha sabut aprofitar-ho en el final acabant en taules. Ha estat la partida més llarga de la jornada amb 5 hores de joc.

20240626 Round 05

Paul A. Carpenter (JCI) vs Arita Strade (GCI)

20240626 Round 05

Rachel Ruddy (JCI) vs Filipina Thorton (MLT)

Les taules entre Elvira Berend i Andrea Henderson permeten Marija Zvereva atrapar-les al capdavant

Com a la categoria open, les dues primeres classificades amb la mateixa puntuació, 3½ punts, s’han enfrontat entre elles i el resultat final de taules ha permès una tercera jugadora atrapar-les al capdavant, deixant el lideratge compartit després d’aquesta cinquena ronda al trobar-se les tres amb 4 punts.

Amb les peces blanques la representant andorrana, Andrea Henderson, ha escollit una variant incisiva per enfrontar la Defensa Siciliana Najdorf plantejada per la seva rival. Aquesta ha escollit un esquema tipus drac amb ruptura central ràpida (d5) portant la partida a una posició complicada on cap de les dues ha pres riscos i que ha dut a les taules al moviment 23.

La representant de Mònaco, Marija Zvereva ha aprofitat aquest resultat per, gràcies a la seva ràpida victòria enfront la darrera classificada, Mariane Biordi (SMR), atrapar-les al capdavant i per tant donar molta més emoció al torneig.

Amb 3½ es troba Nevska Gerda (GCI) que avui ha defensat les peces negres enfront la jugadora del país, Júlia Muratet. La partida ha donat opcions a les dues jugadores però finalment la Júlia no ha encertat amb la millor manera de continuar un cop passat el control de temps on podria haver arribat a una posició amb una qualitat extra. L’errada l’han aprofitat les negres per forçar les taules per repetició.

Christiana Markidou, Filipina Thornton i Ariadna de la Riva estan amb el 50% dels punts, és a dir 2½.

La jugadora xipriota ha aprofitat el joc imprecís de l’andorrana Ariadna de la Riva per superar-la en un final on sortia amb un peó de menys. Malauradament la nostra jugadora ha equivocat el pla de joc i ha permès la seva rival endur-se el triomf.

Per la seva banda la representant de Malta ha superat clarament la seva rival, Rachel Ruddy de Jersey, prenent la iniciativa amb negres i no donant en cap moment opcions de contrajoc.

A la tarda, a les 16:00 hores, la sisena ronda!

20240626 Round 05

Centre de Congressos

20240626 Round 05

Centre de Congressos

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters