Igor Efimov guanya Serni Ribera i comparteix el liderat amb Fred Berend

La partida entre els dos líders, Serni Ribera (AND) i Igor Efimov MNC) s’ha decantat pel jugador monegasc que pren així el relleu al jugador andorrà al capdavant de la classificació i lidera el torneig amb 5 punts, els mateixos que el mestre internacional Fred Berend. En Serni ha quedat relegat a la tercera plaça amb 4½.

El nostre jugador ha passat per alt un tema tàctic simple poc després de l’obertura que l’ha deixat en una posició inferior, malgrat ésser una idea coneguda. A partir d’aquí ha hagut de jugar a remolc i amb l’única aspiració d’intentar salvar la partida amb un resultat de taules.  Malauradament el seu rival, un experimentat gran mestre, no ha deixat passar l’oportunitat i poc a poc ha anat augmentant l’avantatge fins endur-se la victòria passades les quatre hores de joc.

20240626 Round 06

Serni Ribera (AND)

20240626 Round 06

Nerea Pastor i Josep A. Rivero

Per la seva part en Fred Berend no ha desaprofitat l’ocasió i ha guanyat el cuer, Nicola D’amico (SMR), per empatar al capdavant de la classificació.

Pel que fa a les altres partides de la jornada el mestre FIDE Konstantinos Michaelides (CYP) en una partida molt estranya on s’ha deixat complicar quan tenia avantatge material. De fet el seu rival, Renato Frick (LIE) ha arribat a disposar d’avantatge decisiu però el cert és que la variant guanyadora era molt difícil de trobar. El jugador xipriota no ha deixat passar aquesta oportunitat i un cop ha assegurat la posició del seu rei ha guanyat ràpidament.

El CM Colin Pace (MLT) amb les peces negres ha guanyat Arita Strade (GCI) en una partida on sempre ha dut la iniciativa i no ha donat gaires opcions a la seva rival.

La darrera partida en acabar ha estat la que enfrontava Paul A. Carpenter (JCI) versus Luitjen A. Apol (FAI). Al llarg de la partida les negres han disposat de molta estona d’un lleuger avantatge però tot just quan semblava que havien pogut superar les defenses del rival un joc imprecís ha permès les blanques mantenir-se a la partida amb contra joc suficient per neutralitzar les amenaces i la partida hauria d’haver finalitzat en taules per escac perpetu. En el seu lloc el jugador feroès s’ha passat de frenada i arriscant per guanyar la partida ha realitzat un moviment que ha permès el seu rival coordinar les peces contra el seu rei i guanyar la partida.

20240626 Round 05

Paul A. Carpenter (JCI) vs Arita Strade (GCI)

20240626 Round 06

Centre de Congressos

Berend, Zvereva i Henderson no fallen i es mantenen al capdavant

De les tres jugadores empatades al capdavant de la classificació dues d’elles han resolt per la via ràpida les partides d’aquesta tarda.

La monegasca Marija Zvereva ha obtingut un clar avantatge després de l’obertura i la WCM de Jersey, Rachel Ruddy, no ha trobat la manera de revertir la situació. Les blanques han anat capturant peons fins que l’avantatge ha estat decisiu i el final resultant un tràmit per assolir el punt.

Per la seva banda Elvira Berend amb les peces negres no ha donat opcions la representant de San Marino, Mariane Bordi i després, de sortir amb una posició superior a l’obertura, ha aprofitat la seva parella d’alfils per entrar dins l’enroc enemic i guanyar en trenta moviments.

Així quedava la jugadora local Andrea Henderson que havia de guanyar si volia mantenir-se al capdavant de la classificació. Amb les peces negres ha tingut una partida molt més dura i llarga enfront la xipriota Christiana Markidou. Ha arribat a un final de dues torres per jugador amb un peó d’avantatge on ha hagut de picar pedra fins aconseguir doblegar la resistència de la seva rival. Finalment, no ha estat fins la cinquena hora de joc, que ha pogut transformar l’avantatge material en victòria.

Un cop acabada aquesta sisena ronda les tres jugadores comparteixen el capdavant de la classificació empatades amb 5 punts.

Per la seva banda la Júlia Muratet ha guanyat amb les peces negres la jugadora maltesa Filipina Thornton. Aquesta ha confiat amb un sacrifici de peça a canvi de iniciativa a l’obertura, però poques jugades després s’ha vist que la compensació era insuficient. Malgrat que la partida s’ha allargat en cap moment la Júlia ha vist perillar la seva victòria.

Ariadna de la Riva també ha tingut aquesta tarda una partida llarga. Un cop passat el control de la jugada 40 ha arribat a un final tècnicament guanyat, malgrat que la presència d’alfils de diferent color complicava la seva execució. La victòria ha trigat en arribar i l’Ariadna ho ha aconseguit quan ens trobàvem en la cinquena hora de joc.

Dins les activitats programades aquest dijous hi ha previst un “tour” per Andorra la Vella. L’hora prevista de sortida és a les 10:00 i esperem que tots els que s’han inscrit gaudeixin de la parròquia!

Demà la setena ronda torna a ser per la tarda, en l’horari habitual a les 15:00 hores. Ja no hi ha més rondes dobles!

20240626 Round 06

Colin Pace (MLT) vs Arita Strade (GCI)

20240626 Round 06

Christiana Markidou (CYP) vs Andrea Henderson (AND)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters