Igor Efimov i Fred Berend no afluixen i aconsegueixen sumar una nova victòria 

Els dos jugadors que lideren la classificació, Igor Efimov i Fred Berend, no afluixen i han sumat en aquesta setena ronda una nova victòria i per tant continuen al capdavant, ara amb 6 punts.

El gran mestre monegasc ha tingut una partida de tall posicional on ha superat clarament el seu rival, el jugador de San Marino Nicola D’amore. Les negres han cedit massa ràpid un dels seus alfils i l’experimentat jugador ha tret un ràpid rendiment de la seva parella en el mig joc per obtenir una ràpida  victòria.

Tampoc ha fallat el mestre internacional de Luxemburg Fred Berend. El seu rival,  Paul A. Carpenter de Jersey amb les peces negres, ha escollit una variant secundària per sorprendre, però el cert és que no li ha donat el resultat que esperava ja que les blanques ràpidament han obtingut la iniciativa en el mig joc gràcies a un centre fort i més espai. A partir d’aquí ha anat maniobrant en els dos flancs fins aprofitar una errada tàctica del rival que ha precipitat el resultat.

20240627 Round 07

Centre de Congressos

20240627 Round 07

Colin Pace (MLT) vs Renato Frick (LIE)

El representant d’Andorra, el mestre FIDE Serni Ribera, s’ha vist avui superat pel seu rival, el també mestre FIDE de Xipre Konstantinos Michaelides. Amb les blanques ha escollit el sòlid esquema Londres i sempre ha mantingut una lleugera iniciativa. Malgrat això en Serni ha aconseguit igualar, però en el moment crític havia d’escollir un pla més sòlid per neutralitzar el peó passat del seu. En el seu lloc ha triat un altre pla que ha cedit l’avantatge a les blanques i Michaelides no ho ha desaprofitat per acabar enduent-se la victòria.

Amb aquest resultat Ribera i Michaelides es queden amb 4½ punts, lluny dels líders, però amb opcions d’entrar al podi.

L’altre jugador amb també 4½ punts és Luitjen A. Apol. El jugador feroès ha guanyat Arita Strade de Guernsey en una partida complicada, típica de la Siciliana oberta, on ambdós jugadors han tingut opcions, però on finalment el jove Apol ha sabut aprofitar millor les seves possibilitats.

La darrera partida en acabar de la jornada ha estat la que enfrontava Colin Pace amb Renato Frick. El jugador maltés ha trigat més de quatre hores en doblegar la resistència del seu rival malgrat jugar durant molta estona amb una qualitat d’avantatge. Finalment aquest avantatge material ha estat suficient per obtenir el punt.

20240627 Round 07

Rachel Ruddy (JCI) vs Mariane Biordi (SMR)

20240627 Round 07

Luitjen A. Apol (FAI) vs Arita Strade (GCI)

Els resultats afavoreixen Elvira Berend que es queda líder amb 6 punts

La jornada ha estat molt profitosa per la jugadora de Luxemburg ja que ha estat la única de les tres jugadores empatades a punts en el primer lloc que ha pogut sumar una nova victòria.

Amb les peces blanques ha jugat una partida sòlida davant la xipriota Christianna Markidou. Amb un cop tàctic al centre del tauler ha aconseguit guanyar un peó el que ha estat suficient per convertir la partida en victòria ja que ajudava la seva sòlida estructura. Malgrat la resistència el final de torres resultant no ha donat gaires complicacions i per tant ja suma 6 punts.

Marija Zvereva (MNC) amb les peces negres no ha pogut obtenir el mateix resultat enfront la jugadora del Principat Júlia Muratet. El cert és que la nostra representant ha tingut opcions en una partida estratègicament força complicada però poc a poc els canvis que s’han produït en el tauler anaven igualant la posició fins signar les taules en un final de torres. Així Zvereva queda relegada a la segona posició amb 5½, mentre que la Júlia es troba amb 3½.

La tercera en discòrdia, la jugadora del Principat Andrea Henderson no ha tingut precisament avui el seu dia. En una partida complicada on ha tingut durant molta estona la iniciativa ha comès una greu errada que ha lliurat la partida en safata a la seva rival, Gerda Nevska. Amb aquesta derrota Andrea queda relegada a la tercera posició amb 5 punts i la jugadora de Guernsey és quarta amb 4½.

Tampoc ha estat el dia de l’altra jugadora andorrana, Ariadna de la Riva, que ha perdut enfront Filipina Thornton (MLT). L’avançament dels peons del flanc de rei ha debilitat seriosament la situació d’aquest i les negres han pogut llençar un atac per la columna h que ha estat més ràpid que el de les blanques. Així ambdues jugadores sumen 3½ punts.

La darrera partida de la ronda ha suposat la victòria de Rachel Ruddy, de Jersey, amb les peces blanques contra Mariane Biordi de San Marino.

Demà a les 10:30 està prevista la visita al Bicilab a les 10:30 hores. La ronda començarà de nou a les 15:00 mentre que el primer torneig de blitz femení es disputarà a les 22:00. Un dia complert!

20240627 Round 07

Fred Berend (LUX) vs Paul A. Carpenter (JCI)

20240627 Round 07

Konstantinos Michaelides (CYP)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters