Igor Efimov suma una nova victòria que li permet liderar en solitari gràcies a les taules de Fred Berend. 

La primera partida en acabar d’aquesta vuitena ronda ha estat la que enfrontava el mestre FIDE Konstantinos Michaelides enfront el jugador de San Marino Nicola d’Amico. Les blanques han triat la sòlida variant del canvi contra la defensa Francesa. El resultat ha estat una posició igualada en el mig joc on el jugador xipriota amb les peces negres ha anat millorant poc a poc la col·locació de les seves peces i ha aprofitat les imprecisions del rival per sumar una nova victòria i sumar, per tant, 5,5 punts.

A continuació ha estat el gran mestre Igor Efimov qui ha acabat sumant una nova victòria que el consolida al capdavant de la classificació amb 7 punts de 8. Avui ha guanyat amb les peces negres Paul A. Carpenter en una partida on el jugador de Jersey podia haver aprofitar un error de càlcul i valoració del seu rival. De fet el jugador monegasc disposava d’un clar avantatge en el mig joc, però un avançament erroni (16…f5?) hauria permès les blanques aprofitar-ho amb 19.Cf4! que hauria provocat molts problemes a Efimov. Les blanques han passat per alt aquesta opció i han perdut la partida poc després.

20240628 Visit to BiciLab

Bici Lab Andorra

20240628 Visit to BiciLab

Bici Lab Andorra

Amb aquest resultat Fred Berend, que començava la ronda empatat a punts amb Efimov, havia de guanyar si volia atrapar-lo al capdavant i d’aquesta manera mantenir opcions fins el darrer moment. Amb les peces negres ha plantejat una partida força sòlida enfront el jove feroès Luitjen A. Apol.

La estratègia li ha funcionat i en el mig joc ha obtingut un peó d’avantatge que li ha permès arribar a un final amb bones opcions de victòria. Però el seu jove rival ha sabut disposar adequadament les peces pressionant la posició rival per neutralitzar el desavantatge material i malgrat que ho ha intentat fins l’extenuació en un final de cavalls, el mestre internacional luxemburguès no ha pogut desequilibrar la partida signant-se les taules passades les quatre hores i mitja de joc.

Qui també ha tingut partida llarga on ha hagut d’imposar un final avantatjós ha estat el mestre FIDE andorrà Serni Ribera. Amb les peces blanques ha trencat la  ratxa negativa de dues derrotes consecutives i ha obtingut el punt amb les peces blanques enfront el CM maltès Colin Pace. Amb aquest resultat Serni es situa amb 5½ punts abans de la darrera ronda empatat en el tercer lloc amb Konstantinos Michaelides.

L’altra partida de la jornada entre Arita Strade (GCI) i Renato Frick (LIE) s’ha decantat pel segon ja que amb les peces negres ha pogut imposar els dos peons d’avantatge en un final de torres on semblava que l’activitat compensava el material i que la jugadora de Guernsey podria aconseguir les taules.

20240628 Round 08

Gerda Nevska (GCI)

20240628 Round 08

Colin Pace (MLT)

Elvira Berend fa taules i Marija Zvereva l’atrapa. A mig punt Andrea Henderson!

La jugadora del Principat Júlia Muratet s’ha imposat amb les peces negres a la representant de Jersey Rachel Ruddy en la que ha estat la partida més ràpida en acabar de la categoria femenina. En el mig joc la Júlia ha aprofitat les debilitats en la posició de la seva rival per anar pressionant fins aconseguir avantatge material i guanyar poques jugades després. Amb aquesta nova victòria la nostra jugadora suma 4½ punts.

Malauradament la que ha acabat poc després ha estat la també andorrana Ariadna de la Riva, però en aquest cas el resultat no li ha estat favorable i ha perdut en front la mestre internacional femenina Marija Zvereva de Mònaco. Amb les peces negres l’Ariadna disposava d’una sòlida posició en el mig joc on podia jugar de manera tranquil·la per millorar la col·locació de les seves peces al disposar de més espai. En canvi ha escollit un pla que implicava un atac directe contra el rei contrari el que li ha provocat nombroses debilitats que ha aprofitat la jugadora monegasca per endur-se la victòria i, gràcies al resultat de la líder, Elvira Berend, atrapar-la en el primer lloc de la classificació amb 6½.

La gran mestre de Luxemburg no ha pogut doblegar la resistència de la representant de Guernsey, Gerda Nevska. Les blanques han jugat de manera original l’obertura i han obtingut una posició interessant i sòlida. Amb les simplificacions s’han mantingut al tauler peces pesades i alfils de diferent color el que ha afavorit que la partida s’anés simplificant fins signar-se les taules.

Amb les dues jugadores empatades, Berend i Zvereva, la ronda de demà per la tarda serà decisiva per conèixer la nova campiona femenina del torneig.

Andrea Henderson també ha pogut resoldre el seu compromís d’avui, enfront la maltesa Filipina Thornton, en victòria i es manté en la tercera posició amb 6 punts. Demà tindrà les peces blanques davant Marija Zvereva i per tant serà l’altra partida decisiva pel podi del campionat ja que es troba a només mig punt de les dues líders del torneig.

Per acabar amb la crònica de la categoria femenina, la jugadora xipriota Christiana Markidou ha guanyat amb les peces negres Mariane Biordi de San Marino en una partida que tenia molt complicada i on Mariane ha disposat d’avantatge decisiu.

Aquesta nit, a les 22:00 hores, es farà el 1er Campionat Femení blitz dels Petits Estats d’Europa on prendran part gairebé totes les nostres jugadores i algunes de les participants en el campionat femení. Demà ja els hi explicarem els resultats!

20240628 Round 08

Filipina Thornton (MLT) vs Andrea Henderson (AND)

20240628 Round 08

Renato Frick (LIE) vs Arita Strade (GCI)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters