A les 15:00 hores han donat inici les partides de la ronda 1

Un cop han arribat tots els jugadors d’ambdós tornejos, el President de la FEVA, Sr. Francesc Rechi, el director del torneig, Sr. Joan A. Obregón i l’àrbitre principal, Sra. Alexandra Muratet, han donat la benvinguda i els darrers comentaris tècnics per poder començar puntualment a l’hora prevista.

De fet ahir dissabte a les 19:00 hores, a la sala del Consell de Comú, fou el Hble. Sr. Cònsol Major Sergi González, ja va adreçar unes paraules de benvinguda als representants dels deu països participants i els va encoratjar a conèixer al llarg de la setmana que estaran al nostre país a conèixer la parròquia i d’aquesta manera gaudir d’una bona estada al Principat.

En un ambient distès i amb un brindis de benvinguda els jugadors van rebre també un pack turístic de benvinguda i un dossier informatiu amb el calendari de joc, activitats paral·leles així com un històric de totes les edicions organitzades fins el moment.

20240622 Opening Ceremony

Jugadors d'Andorra

20240622 Opening Ceremony

Cerimònia d'Obertura

La primera partida en acabar d’aquesta ronda ha estat la que enfrontava als representants de Feroe i Xipre. El jove jugador feroès, Luitjen Akselsson Apol, ha jugat una molt bona partida superant amb claredat el mestre FIDE Konstantinos Michaelides. El representant xipriota no ha encertat amb el millor pla de joc ocupant la casella e4 amb el seu cavall massa aviat a l’obertura. Les blanques han sabut aprofitar aquest detall per acabar obtenint la parella d’alfils i el domini central. Després ha pressionat molt bé l’enroc rival per provocar debilitats que ha aprofitat amb un joc enèrgic, enduent-se la victòria en només 23 moviments.

A la categoria open el representant andorrà ha estat el següent en obtenir el punt enfront el campió de Jersey, la jugadora Arita Strade. En Serni ha sortit de l’obertura amb un clar avantatge per poc després guanyar un peó del seu rival. Això ha resultat decisiu ja que li ha permès obtenir una majoria central que ha anat avançant sense que el seu rival pogués neutralitzar-la.

Els altres jugadors que han obtingut la victòria han estat en Renato Frick (LIE) enfront Nicola D’Amico (SMR), i Colin Pace (MLT), també amb les peces negres, davant Paul A. Carpenter (JCI).

Per acabar, la partida entre el mestre Internacional Fred Berend (LUX) i el gran mestre Igor Efimov (MNC), ha acabat en taules al arribar a una posició on els jugadors han repetit jugades al no disposar de plans per lluitar per la victòria.

20240623 Round 01

Serni Ribera (AND) vs Arita Strade (GCI)

20240623 Round 01

Júlia Muratet (AND) vs Ariadna de la Riva (AND)

A la categoria femenina la representant de Jersey, Gerda Nevska, ha superat amb les peces blanques Mariane Biordi de San Marino. La obertura ha estat un tant estranya, amb un sacrifici de peó a la cinquena jugada, però les negres no han encertat amb la millor manera de continuar, permetent que Nevska agafés una perillosa iniciativa. Tot i així la partida s’ha mantingut complicada fins que les negres han comès una greu errada tàctica permetent les blanques teixir una xarxa de mat per obtenir la victòria.

La següent en acabar ha estat la jugadora del Principat Andrea Henderson al superar amb les peces negres la WCM Rachel Ruddy de Guernsey. Andrea ha sortit amb peó d’avantatge després de l’obertura i no ha donat opcions a la seva rival. Ha anat simplificant per acabar imposant-se en el final.

El duel andorrà entre la Júlia Muratet i l’Ariadna de la Riva ha estat favorable per la segona. La Júlia no ha encertat amb el millor pla d’atac contra l’enroc de la seva rival i l’Ariadna ho ha aprofitat per capturar un peó. Tot just després una greu errada de les blanques permetia l’Ariadna guanyar qualitat, avantatge material que ha resultat decisiu per endur-se la victòria.

La favorita del torneig femení, la gran mestre Elvira Berend, ha trigat prop de cinc hores per doblegar la resistència de la representant monegasca, la mestre internacional Marija Zvereva. Finalment el seu atac sobre el desprotegit rei rival ha resultat decisiu i ha començat el torneig amb bon peu.

La darrera partida en acabar de la jornada ha estat la que enfrontava Filipina Thornton de Malta versus Christianna Markidou. La jugadora maltesa, amb les peces blanques, ha arribat a un final lleugerament avantatjós gràcies a la seva superior estructura de peons combinada amb el rei actiu. La presència d’alfils de diferent color dificultava però imposar l’avantatge i finalment, després d’unes quantes voltes i cinc hores i mitja de joc, la partida ha acabat en taules.

Demà jornada doble, amb la segona ronda a les 9:00 i la tercera a les 16:00 hores.

20240623 Round 01

Tournament Hall

20240623 Round 01

Tournament Hall

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletter

Newsletter