Primers jugadors al capdavant amb dos punts

Les dobles rondes sempre són complicades ja que hi ha la possibilitat d’acabar jugant més de vuit hores si sumem el temps de la ronda matinal i la ronda de la tarda.

A les 9:00 hores ha donat inici la segona ronda i tots els jugadors es trobaven a la sala preparats per encetar aquesta dura jornada.

El representant andorrà a la categoria open, el mestre FIDE Serni Ribera ha estat el primer en acabar, desfent- se del seu rival, el jugador de San Marino Nicola D’Amico. La partida, que ha tingut una durada de poc més de dues hores s’ha resolt amb 21 jugades.

Les negres no han sabut com neutralitzar la iniciativa del jugador del Principat, i malgrat jugar la sòlida Defensa Petrov, molt aviat s’han trobat amb problemes. En Serni ho ha aprofitat per llençar un atac de peons sobre l’enroc rival que li ha donat la victòria, convertint-se en el primer jugador que suma dues victòries consecutives.

20240624 Round 02

Àrbitres i Organització

20240624 Round 02

Igor Efimov (MNC)

Renato Frick, de Liechtenstein, és l’altre jugador que es troba al capdavant amb 2 de 2 gràcies al seu triomf amb les peces blanques davant Paul A. Carpenter de Guernsey. El seu rival, quan disposava d’una posició avantatjosa, ha infravalorat les conseqüències d’un sacrifici de cavall a g5 i la seva acceptació ha servit perquè les blanques assolissin un atac de mat directe.

Amb un punt i mig trobem el gran mestre Igor Efimov (MNC) que amb les peces negres ha guanyat la jugadora de Jersey, Arita Strade. En una variant de l’avanç de la Defensa Francesa el jugador monegasc ha obtingut un clar avantatge posicional gràcies a la parella d’alfils i control de la columna c que li ha permès augmentar la pressió en el flanc de dama fins aconseguir guanys materials decisius.

També amb 1½ punts hi ha els jugadors de Malta i Fèroe que avui s’han enfrontat acabant la seva partida en taules. El cert és que Colin Pace (MLT) havia aconseguit, gràcies a una errada del seu rival, una posició molt prometedora on podia haver guanyat un peó (moviment 19.Cxe6!) en una combinació tàcticament possible. En el seu lloc ha escollit una segona possibilitat que ha simplificat la posició signant-se les taules després dels canvis de peces menors en una posició igualada.

La darrera partida en acabar ha estat la que enfrontava el mestre FIDE Konstantinos Michaelides (CYP) versus Fred Berend (LUX). La partida sempre ha estat molt igualada, però en el final resultant les peces negres eren més actives i gràcies a diverses petites imprecisions Berend ha pogut pressionar la posició rival fins provocar l’error que li ha donat avantatge. A partir de aquí l’ha anat augmentant fins acabar enduent-se el triomf i col·locar-se en el grup de jugadors amb 1½ punts.

20240624 Round 02

Andrea Henderson (AND) vs Júlia Muratet (AND)

20240624 Round 02

Mariane Biordi (SMR) vs Ariadna de la Riva (AND)

Pel que fa a la categoria femenina la gran mestre Elvira Berend s’ha desfet per la via ràpida de la representant de Jersey, Rachel Ruddy. Les negres s’han precipitat amb una ruptura central, 8…e5, a l’obertura arribant a una posició inferior amb un peó aïllat. La jugadora Luxemburguesa ha resolt la partida amb un atac de mat directe sobre l’enroc rival i es col·loca amb dues victòries.

Gerda Nevska (GCI) també ha obtingut la segona victòria al superar amb les peces blanques Filipina Thornton (MLT) en una partida on ambdues jugadores han tingut opcions.

Les andorranes Ariadna de la Riva i Andrea Henderson també estan al grup capdavanter amb dues victòries completant aquest grup de 4 jugadores amb 2 punts.

Ariadna ha guanyat amb un atac directe sobre l’enroc llarg la jugadora de San Marino Mariane Biordi. Dins la variant del Drac de la Siciliana és molt habitual els enrocs en flancs oposats i en aquesta ocasió les negres han arribat abans.

La partida més boja de la jornada ha estat precisament la que ha enfrontat les dues jugadores del Principat, Andrea Henderson i Júlia Muratet. En una obertura irregular Andrea ha fet un sacrifici un tant dubtós i les negres han decidit retornar la peça canvi de la iniciativa. La partida ha estat molt complicada fins que les negres han aprofitat vàries imprecisions per obtenir un avantatge decisiu. Quan semblava que la Júlia s’enduria la victòria, dues errades greus just al control de la jugada 40 han permès l’Andrea dur el rei a una zona segura i obtenir el punt gràcies a una doble amenaça.

La partida entre Marija Zvereva (MNC) i Christianna Markidou (CYP) no ha tingut gaire història degut a la greu errada en l’obertura de la representant xipriota on les negres han sortit amb avantatge material guanyant a la jugada 31.

20240624 Round 02

Arita Strade (GCI)

20240624 Round 02

Konstantinos Michaelides (CYP)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters