La gran mestre de Luxemburg Elvira Berend campiona de la primera edició del blitz. 

La gran mestre de Luxemburg Elvira Berend s’ha convertit en la guanyadora del “1st Blitz Women European Small Nations Individual Championship” que tot just ahir a la nit va celebrar la seva primera edició.

El torneig es va celebrar a les mateixes instal·lacions on es desenvolupen els campionats individuals de ritme clàssic, és a dir el Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’inici va ser a les 22:00 hores i va tenir una durada d’una hora i mitja, disputant-se set rondes a un ritme de 3+2.

Hi van prendre part 13 jugadores, concretament 8 d’Andorra, dues de Guernsey, una de Jersey, una de Malta i una de Luxemburg. Malauradament no es va poder completar el nombre de països, però esperem que en futures edicions el compromís de les jugadores ajudin a créixer el torneig i també que això ajudi en el desenvolupament dels escacs femenins als petits estats europeus.

 

1st Women Blitz European Small Nations

Elvira Berend (LUX) vs Ariadna de la Riva (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Alexandra Muratet (AND) vs Maria Galera (AND)

Pel que fa al torneig, aquest va tenir una clara dominadora, la gran mestre femenina luxemburguesa Elvira Berend, número un del ranking i qui, sense despentinar-se, va aconseguir sis victòries consecutives. Amb 6 de 6 unes taules a la darrera ronda li atorgaven la primera plaça en solitari i de fet va aconseguir aquest resultat enfront la jugadora andorrana Ariadna de la Riva que va ser la única que va poder puntuar contra la campiona.

La lluita per la segona plaça fou més aferrissada, però Arita Strade de Guernsey va estar un tant per sobre respecte les altres jugadores amb 5  punts, malgrat la derrota de la darrera ronda enfront la seva compatriota Gerda Nevska.

En el tercer lloc van empatar tres jugadores, Gerda Nevska i les andorranes Ariadna de la Riva i Alexandra Muratet. El millor coeficient de desempat va lliurar la tercera plaça del podi la jugadora de Guernsey, relegant Ariadna en la quarta posició i Alexandra la cinquena. Recordem que l’Alexandra és l’àrbitre principal dels tornejos que van començar ara fa una setmana, però que ahir és va vestir de jugadora i així les altres participants la van conèixer en el vesant esportiu!

El torneig es va desenvolupar en bona harmonia i sense cap incidència ben controlat per l’àrbitre principal, el AF Esteve Mateu. De fet, en un ambient molt més distès que en el torneig principal, les jugadores van aprofitar per parlar i relacionar-se, el que va afavorir que el torneig es desenvolupés de manera molt fluida.

El lliurament de premis del mateix serà durant el sopar i cloenda que es celebrarà aquesta nit a les 21:00 a la Borda Estevet.

1st Women Blitz European Small Nations

Maria Galera (AND) vs Nerea Pastor (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Jana de la Riva (AND) vs Silvia Real (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Arita Strade (GCI) vs Andrea Henderson (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Foto de família!

1st Women Blitz European Small Nations

Filipina Thornton (MLT) vs Jana de la Riva (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Elvira Berend (LUX) vs Júlia Muratet (AND)

1st Women Blitz European Small Nations

Rachel Ruddy (JCI) vs Elvira Berend (LUX)

1st Women Blitz European Small Nations

Sala de joc

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters