Feroe campió del torneig després de vèncer Andorra. Mònaco guanya Luxemburg i obté el segon lloc. Andorra ocupa la tercera plaça del podi.

Avui hem jugat amb les Faroe, i havíem de guanyar per aconseguir el campionat. Malauradament hem perdut per la mínima i ens em vist relegats a la tercera posició de la classificació.

171118 Euro Small Nations Andorra ronda 9

9a ronda, Andorra vs Faroe

En Òscar ha quedat prou be amb blanques després de l’obertura. Sembla que ha tingut alguna opció de pressionar més per aconseguir millorar la seva posició, però és cert que calia afinar molt entre totes les opcions que hi havia, i si ve no ha consolidat l’avantatja sí que ha pogut lluitar força estona, però després d’algunes simplificacions ja es veia que no sortiria res i han acordat les taules.

171118 Euro Small Nations Andorra ronda 9

Andorra vs Faroe

En Raul amb negres no ha tingut massa problema en cap moment. El blanc potser estava una mica millor però no es veia què podria fer, i de fet han anat canviant tot de peces i s’anava simplificant tot. Ja entrat el final han acordat taules.

En Robert jugava amb blanques i tot i que no es preveia que la seva obertura hagués de generar problemes, en un moment donat ha fet un error que ha permès que el rival descoordinés les peces del nostre jugador. Poc a poc ha anat caient alguns peons i tot i la resistència del nostre jugador no ha pogut fer res per salvar la partida.

En David ha hagut de lluitar amb negres per quedar be, cosa que ha aconseguit tot i tenir certa falta d’espai. Més endavant ha aconseguit guanyar un peó i ha pogut lluitar durant molta estona en un final amb cada cop menys peces, que s’ha revelat com impossible de guanyar.

Pel que fa a la resta de resultats, Xipre ha guanyat a Malta, San Marino ha guanyat a Jersey, Liechtenstein a Guernsey, i l’altre resultat més rellevant del dia, la victòria de Mònaco sobre Luxemburg que ens ha relegat a la tercera plaça.

Pel que fa als premis per taulers destacar la gran actuació del nostre jugador Robert Alomà en el tercer, amb 7 punts de 8 possibles. Els guanyadors han estat els següents:

Millor primer tauler: Helgi Dam Ziska (FAI).
Millor segon tauler: Tom Weber (LUX).
Millor tercer tauler: Robert Alomà (AND).
Millor quart tauler: John Rodgaard (FAI).
Millor reserva: Pierre Gengler (LUX).

Aquests dies ens han visitat diferents personalitats del món dels escacs. Avui hem tingut el plaer de rebre al president de la Federació Internacional, en Kirsan Ilyumzhinov. També el president adjunt, Georgios Makropoulos, i el president de la Federació Europea, Zurab Azmaiparashvili, entitat que és la principal patrocinadora d’aquest torneig.

Aquesta nit es celebrarà el sopar de cloenda, que comptarà amb la presència dels esmentats directius així com de les Honorables Cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes, i del secretari d’estat d’esports. Es retrà homenatge a les diferents directives que ha tingut la Federació en aquests 50 anys i es lliuraran els trofeus d’aquest 5è Campionat Europeu dels Petits Estats, que tindrà la seva continuïtat a la 6ena edició que es desenvoluparà a Sana Marino el 2019.

Podeu consultar la classificació final a chess-results: Classificació final

171118 Euro Small Nations Andorra ronda 9

San Marino vs Jersey


171118 Euro Small Nations Andorra ronda 9

Andorra vs Faroe


171118 Euro Small Nations Andorra ronda 9

El president de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov

171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

Hble. Sra. Conxita Marsol, Cònsol d'Andorra la Vella


171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

President ECU, Zurab Azmaiparashvili


171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

President ESNA, Paris Klerides


171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

Sr. Benet Pantebre


DSC00465

Equip campió, Illes Fèroe


DSC00454

Tercer classificat, Andorra

171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

Secretari d'Estat d'Esport, Sr. Jordi Beal


DSC00469

President de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov


171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

Joan A. Obregón, vice-president FEVA


171118 Euro Small Nations Andorra cloenda

Sr. Josep Maria Beal


DSC00459

Segon classificat, Mònaco


DSC00445

Millor jugador en el tercer tauler, Robert Alomà (AND)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games