Derrota contra Mònaco, que ens obliga a guanyar a Faroe per aconseguir el campionat

Avui hem jugat amb Mònaco, equip que lluita com nosaltres per les primeres places.

171117 Euro Small Nations Andorra ronda 8

Mònaco vs Andorra

L’Òscar ha jugat una defensa Holandesa però ha oblidat un tema típic de les blanques que els hi donava avantatja. Ha estat lluitant en una posició inferior durant moltes jugades, però tot s’anava deteriorant. Finalment el blanc ha pogut atacar en condicions i el nostre jugador ja no s’ha pogut defensar.

171117 Euro Small Nations Andorra ronda 8

Jersey vs Luxemburg

En Robert ha aprofitat un plantejament defectuós del seu rival per aconseguir la iniciativa tot i jugar amb negres. La seva posició era molt dinàmica i ha pogut crear diverses amenaces, que combinades amb certa falta de desenvolupament del seu rival cada cop eren més difícils de parar. Finalment l’atac que ha realitzat ja no tenia solució, aconseguint la victòria.

En Raul ha quedat be amb blanques, però no ha trobat un pla que li permetés continuar, i en canvi ha estat el negre qui ha pogut activar-se, primer al flanc de rei, i després de l’enroc llarg del nostre jugador, pel flanc de dama. L’atac del negre era fort, i en poques jugades ha pogut crear amenaces que li han permès guanyar material, i en un final amb qualitat de més guanyar la partida.

En David ha sacrificat un peó en l’obertura i ha aconseguit força activitat de peces que el compensaven sobradament. Ha pogut atacar al flanc de rei on després de tot de simplificacions tenia un peó passat que lligava una mica l’activitat del seu rival. Tot i així després intentar-ho molt no ha pogut trobar com guanyar i han acordat taules.

Pel que fa a la resta de resultats, Malta ha empatat amb Guernsey, Liechtenstein ha guanyat a San Marino, Luxemburg ha guanyat a Jersey, i Faroe ha guanyat a Xipre.

Demà juguem amb les Faroe, i estem obligats a guanyar-los per obtenir la victòria al campionat.

Ahir a la nit es va jugar un campionat individual de partides ràpides que va estar força animat. Va comptar amb la participació de 24 jugadors, tant participants del torneig principal com aficionats d’Andorra. Va ser guanyat pel número 1 per rànquing, el Faroés Ziska.

IMG-20171117-WA0001

Sala d'anàlisi


171117 Euro Small Nations Andorra ronda 8

Malta vs Guernsey


IMG-20171117-WA0033

Guanyador del torneig de partides ràpides, Helgi Dam Ziska

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games