Important victòria enfront Luxemburg que deixa Andorra i Mònaco al capdavant de la classificació

A la ronda de la tarda, en aquesta jornada doble d’avui dilluns, ens hem enfrontat amb Luxemburg, l’actual campió. Aquests venien de perdre en la ronda matinal, pel que necessitaven un bon resultat per no quedar massa despenjats tot just haver començat el torneig.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 3

Andorra vs Luxemburg

L’encontre s’ha posat de cara amb la victòria de l’Óscar de la Riva en el primer tauler. El seu rival, potser cansat de la partida jugada pel matí, ha comès una greu errada tàctica en una posició teòrica dins l’obertura Siciliana. A més l’errada no ha vingut sola, ja que poc després ha passat per alt un sacrifici de torre que l’ha deixat amb un peó de menys i una posició estratègicament dolenta. El nostre jugador ho ha aprofitat per endur-se el punt en vint-i-dos jugades.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 3

Mònaco vs Liechtenstein

El segon punt per l’equip ha estat gràcies al Robert Alomà en el tercer tauler. En el mig joc gaudia d’un lleuger però estable avantatge posicional i poc a poc ha anat estrenyent seu rival que havia de defensar una posició realment molt incòmoda. Finalment el control de la columna c ha estat decisiu i les negres no han pogut fer res per aturar l’entrada de les peces.

La partida més emocionant de l’encontre ha estat la disputada en el segon tauler entre el gran mestre David Norwood, amb les peces negres, i el mestre internacional Tom Weber. El resultat final ha estat taules, mig punt que assegurava la victòria del matx, però el cert és que en l’intercanvi de cops tàctics, qualsevol dels dos podia haver-se endut el punt. Realment una partida espectacular, plena de sacrificis, que ha aplegat a tots aquells que avui s’han apropat per l’antiga casa pairal d’Andorra la Vella.

La darrera partida del matx ha estat la disputada en el quart tauler on en Raül Garcia defensava les peces negres. Aquest ha hagut de lluitar molta estona en un final molt llarg on el blanc tenia sempre alguna opció de guanyar, i el nostre jugador havia de jugar amb molt de compte per no perdre. Finalment han arribat en un final de dames on el nostre jugador no ha pogut aguantar la posició.

Una victòria importantíssima i ajustada per 2½ a 1½ que deixa l’equip d’Andorra empatat al capdavant de la classificació amb Mònaco, les úniques seleccions que han pogut aconseguir les tres victòries. Aquesta tarda la selecció monegasca ha vençut clarament Liechtenstein per 3½ a ½.

En el tercer lloc trobem les Illes Fèroe que s’ha imposat amb claredat a Guernsey per 3½ a ½. Xipre ha tornat a guanyar, en aquesta ocasió a San Marino per 2½ a 1½.

El darrer encontre ha estat l’enfrontament entre Jersey i Malta, amb el resultat final de 1 a 3 pels Maltesos.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 3

Jersey vs Malta


171112 Euro Small Nations Andorra ronda 3

Illes Feroe vs Guernsey


171112 Euro Small Nations Andorra ronda 3

Xipre vs San Marino

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games