Andorra guanya Malta per 3-1. Xipre dóna la sorpresa de la jornada al superar Luxemburg.

Avui dilluns hi ha hagut ronda doble, la primera de les dues que es celebraran en aquest torneig. Pel matí ens enfrontàvem a Malta, un equip teòricament més fluix, malgrat que no ens ha posat les coses gens fàcils.

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

El primer en acabar ha estat en Robert, qui ha quedat millor en l’obertura quan el seu rival no ha pogut arribar a enrocar-se després d’algun error estratègic que a més li ha provocat debilitats importants. En Robert a atacat un peó dèbil de c6 amb les peces pesades i el rival en defensar-lo quedava tàcticament perdut.

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

En Raül ha tingut una partida de maniobres on el seu rival ha decidit sacrificar un cavall però sense calcular massa be. El nostre jugador ha pogut parar l’activitat que semblava que hi havia com a compensació, i ha imposat el material de més sense massa problema.

En Josep semblava que quedava una mica millor en l’obertura, i a més havia entrat en unes línies que coneix molt be. Tot i així no ha arribat a trobar res concret i en canvi el seu rival ha aconseguit certa activitat jugant contra algun peó dèbil. S’han anat simplificant peces i el final de torre i dama ja no donava per més, acordant-se taules.

En David jugava amb negres. El seu rival ha jugat molt sòlid sense deixar cap debilitat. El nostre jugador ha intentat activar-se però no ha arribat a passar mai res. S’han anat simplificant peces i tot i que ha aconseguit certa aparença d’activitat la veritat és que no hi ha hagut cap oportunitat real.

Així doncs amb aquesta victòria seguim mantenint totes les opcions, a la espera de jugar amb els rivals de més entitat, començant aquesta tarda mateix amb Luxemburg, l’actual campió.

Les Illes Faroe també han guanyat, aquest cop contra San Marino, per 4 a 0. Mònaco, un altre dels favorits, també ha guanyat a Guernsey per 4 a 0. Liechtenstein no ha pogut passar de l’empat amb Jersey. I Luxemburg, després d’una molt lluitada ronda on dos de les partides han durat fins més enllà de les 15h, ha perdut contra Xipre, pel que és la primera de les seleccions favorites que falla.

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

171113 Euro Small Nations Andorra ronda 2

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games