Arrenca a l’antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella el 5è Campionat per equips dels Petits Estats d’Europa

Aquest cap de setmana ha començat aquest campionat bianual on els petits països d’Europa es retroben per fer el campionat per equips que ja va per la 5a edició.

Fins dissabte vinent els equips jugaran en un sistema lliga per lluitar pel títol. L’actual campió és Luxemburg, que mirarà de revalidar la corona, però no ho tindrà fàcil doncs tant l’equip de les Feroe, com el nostre o Mònaco tenim un equip amb possibilitats de lluitar per les places d’honor, sense descartar mai que qualsevol altre equip pugui donar un bon ensurt.

Ahir dissabte es va fer la recepció oficial a l’hotel on tots els equips estan allotjats, l’hotel Holiday Inn d’Andorra la Vella, col·laborador del torneig. La sala de joc és l’antiga Casa Pairal, espai que ens ha cedit el Comú d’Andorra la Vella.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 1

El matx de la jornada Illes Feroe vs Luxemburg

Avui s’ha jugat la primera ronda. El matx més interessant era Faroe contra Luxemburg, on sens dubte es jugaven ja algunes de les opcions més importants per quedar en la millor posició possible al final del torneig. Finalment cap dels equips ha pogut guanyar cap partida ja que totes quatre han acabat amb taules.

Pel que fa a nosaltres hem jugat amb Xipre, un rival que històricament ens ha donat molts ensurts tot i la diferència de rànquing que habitualment ens afavoreix. Aquest cop les partides que s’han girat més clarament al nostre favor han estat les dels dos darrers taulers.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 1

L'equip d'Andorra que avui s'ha enfrontat a Xipre

L’Òscar sembla que ha quedat una mica millor amb negres, però l’avantatja no ha estat mai massa important i s’ha anat simplificant la posició sense que sortís cap opció seriosa.

I el David tot hi que ha aconseguit mantenir la iniciativa durant moltes jugades, s’ha topat amb la forta resistència del seu rival que no li ha deixat oportunitats d’augmentar l’avantatja.

Així doncs em obtingut una victòria amb un bon resultat de 3 a 1 per començar el torneig.

Un altre encontre d’un dels equips més forts ha estat la victòria clara de Mònaco per 4-0 contra San Marino. Liechtenstein ha vençut 3½-½ a Malta, mentre que l’encontre entre Guernsey i Jersey ha finalitzat 2-2.

Demà hi ha ronda doble. Al matí juguem contra Malta, un equip amb un rànquing lleugerament inferior al de Xipre. I per la tarda tenim un dels encontres més importants contra Luxemburg.

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 1

Mònaco vs San Marino

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 1

Liechtenstein vs Malta

171112 Euro Small Nations Andorra ronda 1

Jersey vs Guernsey

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games