Serni Ribera lidera el torneig en solitari amb 4 punts

La partida de la jornada ha estat, sense cap mena de dubte, la que enfrontava als dos jugadors més joves del torneig, l’andorrà Serni Ribera i el feroès Luitjen A. Apol.

La partida ha estat força complicada. En Serni ha escollit una variant sòlida per combatre la Defensa Siciliana Najdorf plantejada pel seu rival i ha obtingut el seu premi en el mig joc on gaudia d’avantatge d’espai i per tant una posició superior. Ha maniobrat bé en el flanc de dama fins aconseguir un peó passat i recolzat a c6 el que lligava les peces rivals a la defensa. Finalment ha pogut promocionar-lo i, malgrat que havia de controlar algunes amenaces, ha obtingut una important victòria.

20240625 Visit Casa de la Vall

Visita a la Casa de la Vall

20240625 Visit Casa de la Vall

Visita a la Casa de la Vall

El persegueix amb 3½ punts el mestre internacional de Luxemburg Fred Berend que en una llarga partida ha pogut superar Renato Frick (LIE). En un final on havia de jugar amb precaució el jugador de Liechtenstein ha comès una errada que li ha provocat la pèrdua d’un peó i, malgrat la resistència, les Berend s’ha acabat enduent el punt.

Amb 3 punts el gran mestre Igor Efimov (MNC) després de guanyar amb les peces negres Colin Pace de Malta en una partida complicada on les blanques s’han precipitat en el flanc de dama, fet que ha aprofitat molt bé el jugador monegasc.

La partida més ràpida de la jornada, amb només 15 moviments, ha estat la que enfrontava Arita Strade (GCI) amb el mestre FIDE Konstantinos Michaelides. Les blanques han comès una errada en una variant teòrica i poc després les negres estaven guanyant material, fet que ha dut la jugadora de Guernsey a abandonar.

La darrera partida en acabar ha estat la que enfrontava Nicola D’amico (SMR) amb Paul A. Carpenter (JCI). El jugador de San Marino ha arribat a un final de torres amb peó de menys i no ha pogut aturar la progressió del seu rival que poc a poc ha anat millorant les seves peces fins endur-se la victòria final.

20240625 Round 04

Serni Ribera (AND) vs Luitjen A. Apol (FAI)

20240625 Round 04

Mariane Biordi (SMR) vs Andrea Henderson (AND)

Elvira Berend i Andrea Henderson al capdavant amb 3½ punts

Gràcies a les seves victòries en aquesta quarta ronda les jugadores Elvira Berend (LUX) i Andrea Henderson (AND) comparteixen el lideratge de la categoria femenina empatades amb 3½ punts.

La jugadora luxemburguesa ha guanyat avui amb les peces blanques l’andorrana Ariadna de la Riva. El cert és que la nostra jugadora, gràcies a un tema tàctic en el centre tot just de l’obertura, ha guanyat un peó i obtenia un clar avantatge. Malauradament el seu joc no ha estat precís a partir d’aquí i a més ha consumit molt temps. Quan la seva rival ha decidit recuperar el peó la posició semblava igualada, però en els destrets de temps s’ha equivocat i ha permès Elvira construir una xarxa d’escac i mat i endur-se el punt.

Per la seva banda Andrea Henderson ha tingut una partida més plàcida i ha guanyat la representant de San Marino Mariane Biordi. Amb les negres ha obtingut avantatge posicional en el mig joc que ha anat incrementant fins convertir-lo en victòria.

A tant sols mig punt de distància, amb 3 punts, trobem les jugadores Marija Zvereva (MNC) i Gerda Nevska (GCI). Les dues han superat clarament les seves rivals, Filipina Thornton (MLT) i Rachel Ruddy (JCI) en dues partides on han obtingut clar avantatge en el mig joc que han acabat derivant en guanys materials.

Per acabar, la jugadora del Principat Júlia Muratet ha obtingut la seva primera victòria del torneig enfront la jugadora de Xipre Christiana Markidou. En aquesta ocasió la Júlia ha tingut la sort que li havia estat esquiva en rondes anteriors i ha guanyat per temps en el moviment 38 quan la seva posició era inferior.

Demà de nou ronda doble, a les 9:00 i les 16:00 hores, en una jornada que pot aclarir quins seran els candidats al triomf final.

20240625 Round 04

Filipina Thornton (MLT) vs Marija Zvereva (MNC)

20240625 Round 04

Centre de Congressos

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Flickr

Games PGN

Games PGN

Newsletters

Newsletters